Leergang medicatie en voeding


Keurmerk Medicatie en Voeding

Keurmerk medicatie en voeding

Juni 2020 de leergang medicatie en voeding afgerond. Als diëtist heb ik ik nu nog meer kennis over medicatie, kruidenpreparaten, supplementen en de bijwerkingen evenals de interactie met voeding. Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die invloed hebben op de kwaliteit van leven, zoals diarree, obstipatie, misselijkheid, vermoeidheid, verandering van smaak, vermindering van eetlust. De opgedane kennis kan ik nu toepassen tijdens het intake gesprek of de vervolgconsulten. 

Meld ook uw klachten tijdens een consult. We kunnen samen kijken of de klachten mogelijk veroorzaakt worden door medicijnen. Het kan soms met voedingsadviezen opgelost worden of ik verwijs u naar uw apotheek of arts. Hoe fijn kan het zijn, als u last heeft van smaakverandering, dat hier een oplossing voor blijkt te zijn en het eten u weer veel beter smaakt?

 

Uw apotheker weet hoe medicatie werkt in uw lichaam, hoe het wordt opgenomen en verwerkt. Voeding, supplementen of kruidenpreparaten kunnen invloed hebben op uw medicatie. Heel bekend is grapefruit, een fruitsoort, die de werking van simvastatine, een cholesterolverlager, wel 1500 x versterkt. Ook is het gebruik van Sint Janskruid niet onschadelijk bij het gebruik van bepaalde medicijnen.

Bij het gebruik van kruidenpreparaten en vitaminesupplementen raad ik u aan dit altijd te melden bij uw apotheek. Uw apotheker kan beoordelen of u dit samen met uw medicijnen kan gebruiken. 

 

Terug

0182-699286 

Wist u dat?

Specifieke deskundigheid

Sommige diëtisten zijn – door scholing of ervaring – extra deskundig op een specifiek gebied. Zo zijn er diëtisten die expert zijn in de behandeling van bijvoorbeeld diabetes, voedselallergie,...

lees meer

Laatste nieuws

Begin vroeg met Healthy Habits

Bekijk hier een filmpje van World Health Day waarin wordt uitgelegd waarom het essentieel is om vroeg met Healthy Habits (gezonde gewoontes) te beginnen.

» lees meer

Privacyverklaring

Download hier de privacyverklaring